Over ons

Ellens Suikervrije Patisserie is te vinden in Gent (België).

Het gezicht achter deze patisserie – zoals de naam laat vermoeden - ben ik, Ellen, een amateurbakker die de kneepjes van het bakken leerde via studentenjobs.

Een aantal jaren geleden dwong mijn gezondheid mij om geraffineerde suikers te vermijden. Geen gemakkelijke opgave voor iemand die verzot is op een gebakje bij koffie of thee. Hoewel er toen al een aantal alternatieven op de markt waren om de zoete honger te stillen, vond ik het gamma niet uitgebreid én vooral niet lekker genoeg. Al snel besloot ik hier zelf iets aan te veranderen en in de bakkerswereld aan de slag te gaan. Zo ontstond het idee van een “Suikervrije Patisserie”:

Lose the sugar, save the taste!

Al tijdens mijn studies Engelse Literatuur experimenteerde ik als hobby met allerhande suikervervangers. Ik slaagde er in om een assortiment uit te werken van taarten en gebak die heerlijk zoet smaken zonder toegevoegde suikers. Ik maakte de keuze om te werken met suikervervangers die geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, dus een patisserie die ook geschikt is voor diabetici! En natuurlijk voor iedereen gezond(er) is. Diabetes type 2 en obesitas staan op 1 op de WHO lijst van levensbedreigende factoren in de 21ste eeuw!

Het bakken van taarten, afwerken van cupcakes en het ontwerpen van lekkers voor verjaardagen en feesten doe ik het liefst. Op eenvoudige vraag geef ik taarten een persoonlijk tintje. Al deze zoete en gezonde lekkernijen zijn suikervrij, maar moeten daarom zeker niet aan smaak inboeten, zelfs integendeel!

Smakelijke groeten,

Ellen (en haar oven…)